Reklama
 
Blog | Jarmila Greplová

5 důvodů proč vidět dokument Mých posledních 150 000 cigaret

Do kin a televize vstupuje dokument Ivo Bystřičana "Mých posledních 150 000 cigaret." Film má jistě své mouchy, ale jedná se o největší počin poslední doby ve ztvárnění problematiky tabáku a nabízí ukázku politického pozadí kouření a další souvislosti. Máme pro Vás 5 důvodů proč tento dokument shlédnout:

 

1. Dokument Vám nabídne pohled ze všech možných stran: začínajícího kuřáka, odvykajícího, nekuřáka i politika.

2. Pokud se o problematiku nezajímáte, dozvíte se nejdůležitější a nejzajímavější údaje a fakta.

3. Zjistíte, že podle politiků žijeme ve světě, kde se cigarety vyrábějí pouze na základě přání kuřáků, bez nekalého úmyslu, a všichni ochotně a rádi kouří dle své svobodné vůle a s plným vědomím následků, a to včetně dětí.

Reklama

4. Bystřičan zdokumentoval sám na sobě, jaké pocity prožívá odvykající, včetně probíhajícího absťáku.

5. Rozhodně se nebudete nudit, když Vás nepobaví neotřelý způsob Bystřičana pobíhajícího v oblečku cigarety, pobavíte se nad výroky politiků, včetně oblíbeného baviče senátora Kubery.

Škoda, že se Ivo Bystřičan nepokusil jít do problematiky hlouběji a více zmapovat politické zákulisí a tabákové lobby v ČR, ale třeba nás překvapí pokračováním filmu. Dokument je přesto skvělou možností pro nahlédnutí do spletitých záležitostí kolem kouření a dává mnoho zajímaých informací.

 

Ukázka z filmu, webové stránky filmu